Er komen steeds meer vormen van online vasten. Zo scoort Kerk in Actie met haar app voor de veertigdagentijd. De applicatie voor iOS en Android is in korte tijd ruim 10.000 keer gedownload en blijft stijgen in de downloadlijsten. In Vlaanderen is de online vastenkalender ‘Laat je onderdompelen!’ vandaag gestart.

Met de nieuwe app van Kerk in Actie kan de stilte worden opgezocht tijdens de veertig dagen voor Pasen. De app leidt je door de veertigdagentijd met inspirerende teksten, gebeden, foto’s en praktische tips. ‘De applicatie helpt je om tijdens deze periode tijd te vinden voor bezinning’ aldus Kerk in Actie. “Tijdens de veertigdagentijd bereiden we ons voor op het paasfeest. Het is een tijd om de stilte te zoeken en terug te keren naar God. Om van daaruit in beweging te komen voor de ander.” Met de app kan niet alleen de stilte worden opgezocht, ook kan er worden ‘gespaard’ voor een goed doel. Aan het einde van de veertigdagentijd is het mogelijk om dit bedrag aan een project van Kerk in Actie te doneren.

In Vlaanderen is de online vastenkalender ‘Laat je onderdompelen!’ gestart. Dat is een gemeenschappelijk initiatief van het Studiecentrum Kerk en Media vzw met medewerking van IJD (Jongerenpastoraal Vlaanderen), CCV (Partner in Christelijk Vormingswerk vzw), Halewijn (Uitgeverij, Drukkerij) en Broederlijk Delen.

Op www.laatjeonderdompelen.be kan je vanaf 5 maart en nog tot 20 april 2014 dagelijks een vastendag ontdekken. Als je op de foto klikt, krijg je een citaat, een gedachte, een beeld- of geluidsfragment of een inspirerende tekst te zien die aansluit bij de veertigdagentijd. Via ‘suggesties’ kom je meer te weten over activiteiten die tijdens de vasten worden georganiseerd en vind je andere interessante informatie over de veertigdagentijd. ‘Laat je onderdompelen’ is tevens terug te vinden op Facebook https://www.facebook.com/laatjeonderdompelen en Twitter (@vastenkalender).

Bron: Kerknieuws.nl/Kerknet.be