MeKerk.nl richt zich op generatie Z met allereerste christelijke initiatief op Discord

Op Witte Donderdag lanceert internetdominee Otto Grevink het internetplatform MEKERK voor young professionals van 18 tot 25 jaar. MEKERK (www.mekerk.nl) maakt gebruik van Discord en heeft een grote rol voor influencers die bezig zijn met geloofsvragen.

MEKERK start op de dag van The Passion. “Niet vanwege Anita Witzier, maar vanwege Rob Dekay”, aldus initiatiefnemer Otto Grevink. Hij noemt MEKERK een online community dat heel veel post-millennials met het Evangelie in aanraking laat komen.

Invite voor The Passion

Aanmelden voor MEKERK kan vanaf Witte Donderdag 9.00u via de campagnesite www.mekerk.nl. ’s Middags opent MEKERK de deuren op Discord om ’s avonds met de eerste 50 invites The Passion live te volgen. 

Innovatief internetplatform

‘Met het communicatieadviesbureau ISI Media hebben we onderzocht hoe we young professionals kunnen bereiken”, licht Grevink toe. “MEKERK starten we daarom op Discord. Daarmee kunnen we de veiligheid voor het onderlinge gesprek garanderen”.

Influencers

MEKERK heeft 3 bekende influencers weten te strikken voor de lancering op donderdag. Wie dat zijn, maak de dominee donderdag bekend. “Om te leren kijken jongvolwassenen naar influencers die ze online tegenkomen. Ik ben verheugd dan deze Nederlandse topinfluencers gaan meewerken.’

‘ME KERK’

De naam MEKERK is een knipoog naar grote broer MijnKerk.nl. Dat christelijke platform is gericht op dertigers en veertigers. “We zien post-millennials vaak chatten over ‘me vriendje’ en ‘me werk’. Dus dachten we: MEKERK is een ludieke naam. Het mag best luchtig zijn.”