Meer dan 200 pagina’s tips, bonussen en inzichten hoe kerken en reli-ondernemers het beste online hun doelgroepen bereiken. De eerste reacties zijn zeer lovend.

De meeste kerken staan 24 uur per dag open dankzij hun website of sociale media. Toch ploeteren kerken met online communicatie. Webredacties krijgen geen teksten toegestuurd. Kerkenraden zitten met hun handen in het haar door het gebrek aan controle. Een strategie ontbreekt. Samenhang tussen kerkblad en website is zoek. Daar wil de Gids voor Online Communicatie in de kerk te hulp schieten.

Enthousiaste ontvangst

Op zaterdag 18 maart 2017 is de Gids voor online communicatie in de kerk gepresenteerd op de Kerkenbeurs in Utrecht. Uitgever Pieter de Boer (Berne Media) presenteerde met trots de eerste vijf exemplaren. De presentatie was onderdeel van de masterclass Online Communicatie voor kerken. Tijdens de masterclass legde Eric van den Berg 10 geboden uit waar christelijke organisaties marketingprincipes kunnen toepassen online.

 

De eerste reacties op het boek zijn zeer positief. Zoals van Greco Idema (Reliwerk/Nieuwwij/Bureau Intermonde) en Frank Bosman (theoloog van het jaar):

Foto-verslag

Van de presentatie zijn verschillende foto’s gemaakt, onder andere door Rudolf Scheltinga en Pieter de Boer, alsook enkele selfies 🙂 die je hieronder kunt zien.

  • Reacties in de media

Meerdere media aandacht aan de gids voor online communicatie in de kerk.

En er was een interview op Groot Nieuws Radio over het profileren van kerken online: