In mijn hoedanigheid als hoofdredacteur van Katholiek.nl (dat ben ik al vanaf 2001) vraagt de omroep Family7 mij geregeld om commentaar op katholieke zaken.

Uitzending 28 juli 2016

Wat zijn de gevolgen van de aanslag op de Franse kerk afgelopen dinsdag op de veiligheid voor kerken en christelijke evenementen. Op 28 juli 2016 vertelde ik hoe het geregeld is op de Katholieke Wereldjongerendagen.

 

 

Uitzending 18 april 2016

De paus nam na zijn bezoek aan Lesbos drie Syrische gezinnen mee terug. Eric van den Berg, hoofdredacteur van Katholiek.nl, weet waarom.

Uitzending 9 november 2015

Zo reiste ik naar de studio van Famil7 in Apeldoorn voor een reactie over de financiële schoonmaak in het Vaticaan. De uitzending was op 9 november 2015 te zien op de zender, en nadien via internet en YouTube. De paus predikt soberheid, terwijl kardinalen volgens gelekte stukken geld wegsluizen. In Uitgelicht!: een gesprek over de misstanden in het Vaticaan.

Uitzending Cafe Tinto, 2013

In 2013 kwam ik voor het eerst op zender om de Webfish Awards toe te lichten. Deze uitzending is helaas niet meer online beschikbaar.

 

Family7

Sinds 2005 zendt Family7 uit op televisie en internet. Inmiddels heeft Family7 een bereik van meer dan vier miljoen huishoudens. Family7 wil Nederland bereiken met het Evangelie. Dit doet de omroep met programma’s die aansluiten bij veel verschillende doelgroepen.

Wat je niet snel zou verwachten, is Family7 een commerciële zender. Alle kosten voor het maken van programma’s en het tv-station worden bekostigd door de zender zonder enige vorm van subsidie. Daarom wordt de zender ondersteund door een brede groep van sponsors die helpen om het werk mogelijk te maken. Ze komt voort uit het evangelisch christendom.

Dolf van de Vegte is directeur bij Family7 waarbij veel medewerkers uit de stal van de EO komen