Dagblad Trouw geeft een hoge waardering voor het boek ‘Eerste hulp bij katholieke begrippen’: 4 uit 5 sterren.

Eric van den Berg (ISI Media), Frank G. Bosman (Universiteit van Tilburg) en Peter van Zoest (Solideo) zijn de auteurs van deze handzame publicatie.

“Het boek ‘Eerste hulp bij katholieke begrippen’ is samengesteld door drie katholieken met erg veel media-ervaring”, schrijft Trouw-recensent Sjoerd Mulder.
“Het is pijnlijk als een journalist over een onderwerp schrijft als expert, maar vervolgens door verkeerd gebruik van jargon opeens een onwetende buitenstaander blijkt te zijn. Nog pijnlijker is het als dit gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Dit boek wil daarbij een eerste hulp zijn. Het is een vervolg op ‘Het geel-witte boekje’ dat ook al tot doel had om al te erge (journalistieke) blunders te voorkomen. Tot verbazing van de auteurs bleek dat boekje te voorzien in een grote behoefte, en ze besloten het uit te breiden tot dit ‘Eerste hulp bij katholieke begrippen’. Deze keer is het dus nog serieuzer aangepakt en bevat het twee keer zoveel typisch katholieke woorden en uitdrukkingen.”

‘Meer dan een nuttig boek’

“Dit boek is veel meer dan een nuttig boek voor reli-journalisten die de plank niet willen misslaan. Het geeft de lezer het fantastische gevoel ingewijd te worden in een obscure traditie die natuurlijk eigenlijk niet meer bestaat, maar nu voor even weer tastbaar wordt. Dat de meeste katholieken zelf veel van de opgevoerde begrippen ook allang niet meer kennen, maakt dan even niet uit. Kortom, een leuk cadeautje voor katholiserend protestanten, volwassen vormelingen en natuurlijk jarige reli-journalisten.”

Eerste hulp bij katholieke begrippen is te bestellen via onze webwinkel

Productinformatie Eerste Hulp Bij Katholieke Begrippen

Titel: Eerste hulp bij katholieke begrippen
Auteurs: Eric van den Berg, Frank G. Bosman, Peter van Zoest
Uitgever: Vrije Uitgevers (Berne Media)
ISBN: 9789089723055
Productsoort: Boek
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 192
Formaat: 208 x 137 x 19 mm