Katy Perry zingt in Firework ’there’s a spark in you’ en ‘You just gotta ignite the lightand let it shine’. Het lied van de dance-pop queen gaat erover jezelf niet verborgen te houden, maar jezelf met al je talenten en passie (en gebreken)) aan de wereld te laten zien, in vuur en vlam. In de videoclip zie je dat uitgebeeld door vuurwerk dat uit ieders hart vlamt.

Dat is in zeker opzicht ook de boodschap van Pinksteren. De heilige Geest wordt uitgestort en met vlammende tongen, uitvliegende duiven, windvlagen kunnen we in alle talen spreken. Het is ook de geboorte van de kerk en de liefde van God die zich openbaart voor iedereen, met de opdracht het niet verborgen te houden. Wat versteent is, begint te gloeien. Wat dor is, begint te ademen, gaat groeien en bloeien.

Dat is nog eens vuurwerk.
‘Cause baby you’re a firework
Come on show ‘em what your worth
Make ‘em go “oh, oh, oh!”
As you shoot across the sky-y-y’

https://youtu.be/QGJuMBdaqIw

(Wikipedia says: “Firework” is een nummer van de Amerikaanse zangeres Katy Perry. Het is de derde single van haar derde studioalbum Teenage Dream, en is geproduceerd door Stargate, Sandy Vee en Ester Dean. Het nummer is gebaseerd op On the Road van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac. Het lied gaat over mensen die zelfvertrouwen krijgen, dit zie je door het “vuurwerk” dat uit hun hart schiet.)