Het coronavirus legt het dagelijks leven in Noord-Brabant plat. Dat treft ook kerken. In Tilburg houdt dominee Otto Grevink daarom een online coronaviering.

Tilburg, Sleeuwijk en Almkerk hebben hun reguliere diensten geschrapt. Daarmee volgen ze de richtlijnen van het RIVM voor inwoners van de provincie Noord-Brabant om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Online coronaviering

Op zondag 15 maart om 9.30uur vindt in Tilburg daarom een Coronaviering plaats. Omdat mensen niet naar de kerk komen, wordt de dienst live gestreamd via YouTube. “Online biedt prachtige mogelijkheden om de verbinding met elkaar aan te gaan. Op deze pagina vier je mee!” aldus de speciaal in het leven geroepen website coronaviering.nl.

Dominee Otto Grevink van de Opstandingskerk legt het uit: “Met de lockdown van Brabant houden we geen kerkdienst in onze kerk. Maar we zetten niemand in de kou, daarom streamen we de dienst via YouTube.”

De coronaviering is rechtstreeks te volgen via coronaviering.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door communicatiebureau ISI Media.