In 2015 was ik een jaar lang radiocommentator bij RKK-NCRV’s Wierook en Pepermunt. Vanaf januari 2015 tot en met december 2015 presenteerde Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver dit Radio 5-programma over zingeving in Nederland. Het programma, anderhalf uur lang, werd wekelijks op zaterdag uitgezonden. In het programma heb ik maandelijks commentaar gegeven over actuele zaken.

 

Dat gebeurde in de rubriek ‘De Beschouwers’. Iedere week was er een ander duo die dat deed. Naast mij was dat bijvoorbeeld Janneke Nijboer, Tom Mikkers en Hannie van Dijk. Het programma kreeg na 1 jaar een nieuwe naam met hetzelfde format. Onder de titel Zin in Weekend is het in 2016 vervolgt. Met dezelfde presentatoren, de meeste commentatoren maar nu over twee dagen verspreid: op zaterdag en op zondag, iedere keer tussen 6 en 7 uur in de avond. Ook daar draag ik mijn steentje bij aan dit boeiende programma.

De onderwerpen die worden besproken zijn altijd actueel en hebben een link met levensbeschouwing of zingeving. Soms zijn het hardcore kerkelijke items, zoals paus, reformatie of kerkelijke leer. Soms zijn de onderwerpen meer levensbeschouwelijk, bijvoorbeeld over leven en dood, geweld, gezondheid en ziekte of lifestyle.

Uitzendingen (de linkjes gaan naar de uitzending met mijn bijdrage)