De hulpactie om gestolen zonnepanelen voor de Abdij van Egmond te vervangen, loopt goed. In korte tijd is meer dan 15.200 euro opgehaald. De actie is gestart omdat de abdij niet verzekerd was tegen de zinloze diefstal van 75 nieuwe zonnepanelen die bij elkaar 20.000 euro hebben gekost.

Social media expert Sergio Felter en Eric van den Berg (Katholiek.nl) zijn daarom de geplaagde abdij te hulp geschoten. We noemen onze inzamelingsactie ‘Geef voor een sprankje licht’. Het zou geweldig zijn als we 20.000 euro kunnen ophalen. Dat is heel veel. Iedere euro welkom:1, 5, 10, 20 of 50 euro of zelfs meer. Of we het halen, weten we niet. Het is voor ons een open reis. We willen gewoon iets doen om de schade door deze zinloze diefstal te beperken. Om niet. Wij vragen iedereen uit ons netwerk om te helpen. Jij helpt toch ook mee? Jij bent toch ook tegen zinloze diefstallen én voor duurzaamheid?

Het klooster is ANBI-geregistreerd, dus je gift kun je aftrekken van de belasting. Meer informatie vind je op de speciale hulppagina www.katholiek.nl/helpdeabdij.